tersayang !

Wednesday, December 7, 2011

TC SUBARU ANNUAL DINNER 2011


 Semalam, my company buat event Subaru Annual dinner. Buat dekat Dancing fish, Bangsar Shopping centre. Tema dia ? National attire. So takyah nak membazir, pakai je baju raya tahun ni. senang kan ? Annual dinner ni buat kat restoran biasa-biasa je. Staff pun tak sampai 20 orang. Nak bazir-bazir wat kat hotel watpe. Kan ? Kan ?

 Lepas habis kerja, siap-siap kat ofis and terus gerak gi bangsar shopping center. Pukul 7 malam  dah kena ada kat sana. Cuba fikir sekejap, ngan time balik kerja yang confirm-confirm jalan jem tak ingat kat bangsar tu, then nak kitorang ada pukul 7 ? Gila ! T_T Nasib bek sampai on time. hewhewhew

See how excited I am ? :p
1 : 6 ladies. Bosan ladies sikit ni T_T
Tunang my sister. Please don't make any speculation ! :)
Bila dah sampai excited la sekejap kan. Sume punya pakaian pun lain dari yg lain. Selalu tak penah tengok diorang pakai baju cengini. Hari-hari baju kemeja putih atau T-shirt subaru. Bosan dah tengok. Ouh I hate uniform o.0
Dancing Fish
Soft Shell Crab ( my fav ! )
Tom yam Chumi
Taufu
Masak lemak pucuk paku
Ayam Bakar
Satay Ayam ( the best dish I think)
Makanan dah sampai ! For me, layanan dia 3/5 je. Sebab apa ? Sebab kitorang semua tunggu punya lama sampai rasa dah kebulur sesangat sangat sangat ! Makanan dia pun 3/5 je. Ni setakat pendapat aku je la. Bukan pendapat orang lain. Sebab makanan ni pun Indonesian punya style. Tekak lelain, citarasa pun lelain lah kan ? Takpe lah. Janji aku kenyang and company yang bayar untuk makanan ni semua. kihkih. Semua pun makan dulu sebelum start aktiviti game, ucapan, n bla bla bla..



First game start, setiap sorang dari kitorang, belakang badan akan ditampal kertas nama artis. Which is kitorang sendiri tak tau sape artis tu. Untuk kitorang tau, kita kena mintak orang tolong lain jawapan, TAPI diorang tak leh kasi jawapan straight to the point. Paham tak ?

Oke oke. Contoh camni,

Aku : Am I male or female ? Can you describe who am I ?
Orang yang tolong (OYT) : It was a female. Famous artist in Malaysia, Married with Datuk. Her first song is Jerat percintaan.
Aku : Ouh, is it Siti Nurhaliza ?
OYT : Yep ! Excatly !

So bila aku da tau jawapan dia, terus angkat tangan then bagitau dekat juri sape aku. Mudah kan ?

Paham dah kan? Tak paham gak takpe lah T_T




 Second game pulak. Rasanya ni lagi ramai dah tau. Kena bagi jawapan without talking, just body language. The clue for this game is a movie ! Time turn aku, kena tunjuk gaya THE MUMMY. uh ? Ape punya susah la benda alah ni. Ape benda merepek aku nak kena buat ? So da menari pusing-pusing gaya cam mummy, baru lah diorang paham and dapat jawapan. Teruk lah kau alya, susah diorang nak teka. Haha.

 
Done for the game. This time pulak kena denga speech dari Mr. Glenn Tan, Our Boss. Owner of the Motor Image Sdn Bhd and TC Subaru Sdn Bhd. Dia kata ini lah dinner terakhir yang ramai-ramai boleh berseronok macam sebuah family. Lepas ni, atau lebih tepat tahun depan, company ni akan berkembang ke lima kali ganda besarnya, dan event macam ni, mesti akan jadi lebih formal. Sedih dia cakap macam tu T_T

Ikut perancangan, start October 2012, Subaru Impreza XV akan kua kat malaysia, harga pun mungkin berpatutan dan mampu milik oleh rakyat malaysia. Impressive. Right ? :)

Dah-dah, macam aku pulak kasi ucapan, lepas tu, boss bagi cenderahati untuk tahun ni. Thanks boss ! :)



 Hadiah dari boss. cool kan ?


Lepas tu acara terakhir pulak, untuk best dress male and female. Aku yang punya simple tu boleh menang. Memang buang tebiat diorang ni ! Grr. Dah nak menang kan, terima je lah, ^_^  Yang tukang bagi hadiah ni Mr. Richard Lai. Orang yang paling garang dalam company. Tapi malam dinner ni, dia lah yang paling excited ! kahkahkah, Cuba cari persamaan kitorang ? Yeahh ! Mata sepet. Tenkiuu !! :D


Hadiah untuk best dress female. Nasib baik best ! Teeeeee


Muka dah penat dan nak balik rumah bertemu katil ! Tapi tetap mampu tersenyum lagi. Pantang nampak kamera cengini lah jadi (n_n)


Thanks subaru for this opportunity, entah tahun depan dapat merasa dinner camni lagi tak tahu lah kan.

4 comments:

Leen a.k.a Linda said...

Beshnye sis. n u look gorgeous. :)

Q_alya said...

@Leen a.k.a Linda

Tq dear :)

siti.teddy said...

nice lorh!!
hihi..
jgn lupe follow blik ea!!
:)

http://siti-teddy.blogspot.com/

siti.teddy said...

nice lorh!!
hihi..
jgn lupe follow blik ea!!
:)

http://siti-teddy.blogspot.com/